Уряд затвердив проєкт будівництва магістрального водогону до Миколаєва на 8,8 млрд грн

Уряд затвердив проєкт будівництва магістрального водогону до Миколаєва на 8,8 млрд грн

17:22 Вересень 26, 2024

Економіка 0 2 хвилини

Уряд затвердив проєкт будівництва магістрального водогону до Миколаєва на 8,8 млрд грн.

Про це повідомив очільник уряду Денис Шмигаль. 

“Найважливіший виклик у Миколаєві – це доступ мешканців до питної води. Російські терористи зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв, а потім підірвали Каховську ГЕС. Для Миколаєва знайшли технічне рішення – постачання води з річки Інгулець. Цього року Уряд виділив загалом 384 млн грн для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва цим шляхом”, – написав Шмигаль.

Проте, як зазначив прем’єр, довгострокове вирішення проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру

“Сьогодні разом із головою Миколаївської ОВА ознайомилися з деталями цього проєкту. Уряд затвердив відповідну програму. Є доручення президента. Орієнтовна вартість реалізації проєкту близько 8,8 млрд грн. Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом “Проєктуй та Будуй”, – розповів прем’єр-міністр.

Він зазначив, що вже є попередні домовленості з партнерами, зокрема з Європейським інвестиційним банком про залучення донорських коштів на цей проєкт, тому уряд розраховує на його швидку реалізацію.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня