Світовий банк відніс Угорщину до числа найкращих країн

Світовий банк відніс Угорщину до числа найкращих країн

16:29 Жовтень 5, 2024

Економіка 285 3 хвилини

Magyar

Угорщина є однією з найкращих країн у новій системі показників Світового банку Business Ready, яка вимірює якість бізнес-середовища. За якістю державних послуг Угорщина посіла 5-те місце, а за ефективністю – 14-те.

У 2023 році Світовий банк відновив рейтинг Business Ready, у рамках якого в першому колі дослідив бізнес-середовище 50 країн. Бралися до уваги нормативно-правова база та державні послуги, що впливають на компанії та ринки. У рейтингу особливе значення було приділено тому, наскільки легко дотримуватися нормативів і наскільки ефективно компанії можуть користуватися державними послугами. Угорщина продемонструвала гарні показники, зокрема в категорії регуляторного рівня, де й отримала найкращий результат серед 50 країн.

Рейтинг Business Ready дає оцінку якості бізнес-середовища для розвитку приватного підприємництва. Публікуючи результати, Світовий банк прагне підтримати реформи економічної політики та оцінює показники окремих країн за допомогою консультацій з урядами й експертами.

Ґрунтується рейтинг на трьох основних категоріях: нормативно-правова база, якість публічних послуг та ефективність дотримання нормативних актів і використання державних послуг.

Угорщина лідирує у двох категоріях. Зокрема у сфері нормативно-правової бази отримала найкращий результат серед 50 країн, за якістю державних послуг посіла 5-те місце, а за ефективністю – 14-те.

Десять напрямів, досліджених під час створення рейтингу, охоплюють усі етапи життєвого циклу компанії та перебування на ринку: від заснування до функціонування та припинення діяльності. Угорщина увійшла до десятки країн із найкращими результатами у восьми з десяти напрямів, зокрема щодо заснування компаній, трудового законодавства та фінансових послуг. Рейтинг охоплює і напрям створення об’єктів, підключення до інженерних мереж, міжнародну торгівлю, оподаткування, вирішення спорів (забезпечення виконання контрактів), регулювання ринкової конкуренції та неплатоспроможності.

vg.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня