Трамп може обвалити курс євро в разі перемоги на виборах

Трамп може обвалити курс євро в разі перемоги на виборах

20:16 Жовтень 24, 2024

Економіка 2 2 хвилини

Курс євро може впасти на 10%, якщо Дональд Трамп переможе на виборах, оскільки він планує запровадити широкомасштабні тарифи та скоротити внутрішні податки.

Такий прогноз дає одна з найбільших інвестиційних компаній США і світу Goldman Sachs, передає Reuters.

Фахівці Goldman Sachs вважають, що сценарій, за якого республіканці виграють президентські вибори й переможуть у Конгресі, може призвести до підвищення тарифів і зниження внутрішніх податків, що стане стимулом для економіки.

Як наслідок 10-відсотковий тариф США на весь імпорт і 20-відсоткове мито на китайську продукцію в поєднанні зі зниженням податків можуть призвести до різкого зростання курсу долара і падіння євро на 8—10%. Євро востаннє торгувався на рівні $1,083, а нижче паритету — в листопаді 2022 року.

Обидва заходи, ймовірно, призведуть до зростання інфляції — це означатиме значно вищі процентні ставки в США, ніж в Європі, що підвищить привабливість долара.

У випадку вужчої політики, в якій Трамп лише запровадить додаткові тарифи проти Китаю, падіння євро очікується приблизно на 3%.

«Перемога демократів або розділений демократичний уряд, ймовірно, призведе до деякого початкового падіння долара, оскільки ринки переоцінюють перспективу більш драматичних змін у тарифах», — кажуть в Goldman Sachs.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня