Rheinmetall також почне виробництво військових кораблів

Rheinmetall також почне виробництво військових кораблів

14:32 Жовтень 28, 2024

Економіка 3 4 хвилини

Magyar

Щойно американська Carlyle відмовилася від придбання Thyssenkrupp Marine Systems, серед претендентів з’явилася німецька оборонно-промислова компанія, яка управляє кількома заводами в нашій країні. Хоча Rheinmetall ще не виробляє військові кораблі, якщо справді хоче стати одними з найбільших у світовій військовій промисловості, така можливість стане в нагоді.

Після виходу американської фінансової групи Carlyle, Rheinmetall теж звернув увагу на військово-морський бізнес Thyssenkrupp, який виробляє військові кораблі Thyssenkrupp Marin Systems (TKMS), і перші переговори між сторонами вже почалися, повідомляє німецький діловий портал Handelsblatt. 

Знову втрутилася політика, в Rheinmetall швидко відреагували

Європейський гігант із виробництва зброї, який також надзвичайно активний у нашій країні, швидко відреагував на цю можливість, адже TKMS лише у вівторок оголосила, що Carlyle більше не цікавиться цим бізнесом. Оскільки між німецькою та американською компаніями була досягнута угода про конфіденційність, Thyssenkrupp не зміг прокоментувати ситуацію. Олівер Буркхард, генеральний директор TKMS, повідомив, що вихід Carlyle ґрунтується не на бізнес-причинах.

Однак у ситуацію втрутилася політика. На думку деяких членів німецького уряду, Carlyle занадто близький до Дональда Трампа і заокеанських республіканців, тому вони не підтримали угоду.

Окрім  Rheinmetall, TKMS зацікавлені німецька група Lürssen та італійська Fincantieri. Профспілка ж хоче так звані «якірні» інвестиції, які могли б гарантувати, що виробництво не буде виведено за кордон і робочі місця в Німеччині залишаться.

Переговори в цьому напрямку теж почалися. Крім того, Буркхард заявив, що переговори з урядом Німеччини про участь держави в нашому військово-морському бізнесі ще не завершені.

За словами інсайдерів, переговори велися з державним банком розвитку KfW.

Аналітики вважають, що найочевиднішим шляхом для групи Lürssen, партнера в галузі, було б отримати вплив, оскільки бременська суднобудівна компанія готова увійти на ринок разом із державою, навіть шляхом злиття власного бізнесу з TKMS.

Для Rheinmetall сфера відносно незнайома, оскільки компанія досі не займалася суднобудуванням. Генеральний директор Армін Паппергер, з іншого боку, наблизився б до своєї мети, щоб стати найбільшою оборонною компанією Європи завдяки такому придбанню.

TKMS має підприємства в Кілі, Гамбурзі та Бремені і близько 7880 співробітників, повідомляє Reuters.

Після появи цієї новини минулого тижня акції Thyssenkrupp підстрибнули більш ніж на 4 відсотки до 3,33 євро, а Rheinmetall — на 1,8 відсотка до понад 500 євро.

(vg.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня