Невипите італійське вино можуть використати на виготовлення дезінфікуючого засобу
Минулого року в італійських виноробів залишилось невикористаним сто п’ятдесят мільйонів літрів вина через втрату споживача в ресторанах та барах, закритих через епідемічні обмеження. З нього пропонують виготовити дезінфікуючий засіб.
Згідно з дослідженням сільськогосподарської організації «Coldiretti», минулого року в італійських виробників вина залишилися невикористаними на 150 мільйонів літрів більше сонячного напою, ніж роком раніше. Станом на 31 січня 2021 року італійські виноробні мали на складах 6,9 млрд літрів готового до вживання вина.
Торік експорт італійського вина впав на 2,2 відсотка порівняно з 2019 роком, що спричинило втрату доходів виноробних підприємств на 6,29 млрд євро.
«Coldiretti» очікує, що уряд якомога швидше запровадить надзвичайні заходи для полегшення ситуації виноробів, зокрема виплату субсидій на загальну суму 150 млн євро для фінансування вигону накопичених надлишків запасів. Адже при дистиляції можливо отримати 25 тисяч літрів спирту для виробництва дезінфікуючих гелів, який можна експортувати й таким чином покрити втрати.
MTI
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися