Невипите італійське вино можуть використати на виготовлення дезінфікуючого засобу

Невипите італійське вино можуть використати на виготовлення дезінфікуючого засобу

13:23 Березень 14, 2021

Економіка 2182 2 хвилини

Magyar

Минулого року в італійських виноробів залишилось невикористаним сто п’ятдесят мільйонів літрів вина через втрату споживача в ресторанах та барах, закритих через епідемічні обмеження. З нього пропонують виготовити дезінфікуючий засіб.

Згідно з дослідженням сільськогосподарської організації «Coldiretti», минулого року в італійських виробників вина залишилися невикористаними на 150 мільйонів літрів більше сонячного напою, ніж роком раніше. Станом на 31 січня 2021 року італійські виноробні мали на складах 6,9 млрд літрів готового до вживання вина.

Торік експорт італійського вина впав на 2,2 відсотка порівняно з 2019 роком, що спричинило втрату доходів виноробних підприємств на 6,29 млрд євро.

«Coldiretti» очікує, що уряд якомога швидше запровадить надзвичайні заходи для полегшення ситуації виноробів, зокрема виплату субсидій на загальну суму 150 млн євро для фінансування вигону накопичених надлишків запасів. Адже при дистиляції можливо отримати 25 тисяч літрів спирту для виробництва дезінфікуючих гелів, який можна експортувати й таким чином покрити втрати.

MTI

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня