В Україні суттєво скоротились обсяги переробки винограду
За даними Державної служби статистики, минулого року в Україні переробка винограду скоротилася на 54,7% порівняно з 2018 роком – до 124,23 тис. тонн.
Як повідомляє АгроЮг, із загальної кількості винограду, переробленого на виноматеріали, безпосередньо вирощений підприємствами складає 27,6% (34,247 тис. тонн), інший виноград (89,978 тис. тонн) був закуплений у господарств населення.
Зазначається, що на Одещині за минулий рік було перероблено 83,45 тис. тонн винограду, що на 41,6% менше, ніж у 2018 році.
Суттєве скорочення переробки винограду на виноматеріали спостерігається в Миколаївській області – 20,97 тис. тонн, що на 78,6% менше, ніж у 2018 році. В Херсонській за 2019 рік було перероблено 14,93 тис. тонн, а це також на 49,7% менше аналогічного показнику у 2018 році.
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися