В Україні суттєво скоротились обсяги переробки винограду

В Україні суттєво скоротились обсяги переробки винограду

14:08 Січень 21, 2020

Економіка 2763 2 хвилини

За даними Державної служби статистики, минулого року в Україні переробка винограду скоротилася на 54,7% порівняно з 2018 роком – до 124,23 тис. тонн.

Як повідомляє АгроЮг, із загальної кількості винограду, переробленого на виноматеріали, безпосередньо вирощений підприємствами складає 27,6% (34,247 тис. тонн), інший виноград (89,978 тис. тонн) був закуплений у господарств населення.

Зазначається, що на Одещині за минулий рік було перероблено 83,45 тис. тонн винограду, що на 41,6% менше, ніж у 2018 році.

Суттєве скорочення переробки винограду на виноматеріали спостерігається в Миколаївській області – 20,97 тис. тонн, що на 78,6% менше, ніж у 2018 році. В Херсонській за 2019 рік було перероблено 14,93 тис. тонн, а це також на 49,7% менше аналогічного показнику у 2018 році.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня