В Україні цьогоріч запустять два нові заводи з виробництва борошна і круп
У 2025 році на заході Україні і в Полтавській області буде побудовано два підприємства з переробки зерна на борошно і крупи.

Про це в інтерв’ю агентству повідомив директор спілки Борошномели України Родіон Рибчинський.
«Наразі в західній Україні будується підприємство з виробництва борошна твердих сортів потужністю до 150 тонн/доба із подальшою переробкою на макарони, а в Полтавській області очікується запуск крупозавода комбінованою потужністю до 100 тонн/доба», — повідомив він.
За словами Рибчинського, в борошномельному бізнесі є перспективні ніші.
«Основна ніша — це умови торгівлі. Маєш покупця — можеш будувати новий млин або крупозавод тощо», — зазначив він. — «Коли говоримо про переробку зерна, треба пам`ятати, що це не лише борошно чи крупи. Це і комбіновані продукти: сухі сніданки, енергетичні батончики, крохмаль, суха клейковина, ферментні препарати на основі продуктів переробки зерна — дуже широка гама продуктів переробки».
За його інформацією, вартість будівництва млина чи крупозаводу в Україні стартує від $3 млн, але в Україні є приклади бізнесів і верхньої цінової планки — в $15 млн.
«Тут ідеться про вартість обладнання, будівлі – основних фондів, без урахування оборотних коштів, які можуть сягати 50% вартості проєкту», — повідомив Рибчинський — «Адже щоб запустити підприємство, потрібно придбати сировину, активно виходити на ринок, передбачити маркетингові витрати тощо».
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися