Для переселенців планують збудувати житло у 16 областях України

Для переселенців планують збудувати житло у 16 областях України

15:38 Серпень 13, 2022

Економіка 1250 2 хвилини

Magyar

Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента, обговорив з Пяйві Лайне, Повноважним Послом Фінляндії в Україні участь Фінляндії у відбудові Чернігівщини.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

«Фінляндія щиро прагне допомогти Чернігівщині, над цим працює і Уряд, і приватні компанії. Ми готові надати партнерам всю необхідну інформацію по об’єктах, які потребують відбудови. В першу чергу це житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі», — зазначив Тимошенко.

Загалом на Чернігівщині швидкого відновлення потребує понад 4 479 житлових об’єктів — це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок.

Зведення житлових будинків планується протягом 5-6 місяців у 16 областях України – по 2 тис. квартир у кожному регіоні. Вартість одного квадратного метра з усіма меблями та устаткуванням складатиме приблизно $700-800.

Тимошенко додав, що після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня