Кабмін почав реформувати «Укроборонпром»

Кабмін почав реформувати «Укроборонпром»

20:32 Березень 21, 2023

Економіка 1317 2 хвилини

Magyar

Уряд почав реформу державного концерну “Укроборонпром”.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні Кабінету Міністрів.

“Сьогодні уряд розпочинає перетворення державного концерну “Укроборонпром” в акціонерне товариство “Українська оборонна промисловість”. Це не просто зміна вивіски, це реформа, яка готувалася тривалий час ще до початку повномасштабного вторгнення росії”, – сказав він.

Шмигаль зазначив, що слід ввести корпоративну модель управління. Також потрібно створити умови для залучення інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції. 

“Ми хочемо побудувати в Україні один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів у світі. Це потрібно насамперед для нашої безпеки, але також сприятиме економічному розвитку”, – додав прем’єр-міністр.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Телеграм, що Кабмін утворив акціонерне товариство “Українська оборонна промисловість” шляхом перетворення “Укроборонпрому”. 

100% його акцій належать державі. Також було встановлено статутний капітал товариства у розмірі 237 млн 071 тисяч гривень, який формується за рахунок майна “Укроборонпрому”.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня