karpat.in.ua

В Україні вимоги до складу соків приведуть у відповідність до європейських норм

Склад соків в Україні приведуть до європейських стандартів, зокрема, зменшать кількість цукру.

Про це повідомляє Міністерство агрополітики за підсумками засідання робочої групи під головуванням першого заступника Міністра агрополітики Тараса Висоцького.

У засіданні взяли участь представники державного сектору та бізнесу.

За словами Тараса Висоцького, основна мета змін вимог до соків – гармонізація законодавства України із законодавством Європейського Союзу. Це, серед іншого, передбачає План заходів з виконання Угоди про асоціацію.

Так, в ЄС ініціюють виробництво соків зі зменшенням вмісту природного цукру. Відповідна директива розробляється Єврокомісією.

Тому, в соках українського виробництва також буде зменшено вміст цукру. Щоправда – лише після ухвалення директиви Єврокомісією.

Водночас вже сьогодні пропонується затвердити вимоги щодо термінології, якісних характеристик, маркування, етикетування фруктових соків, щоб споживач отримав повну інформацію про склад і якість продукту.

Такі вимоги стосуватимуться не лише фруктових соків, а й деяких подібних харчових продуктів.

Джерело