В Україні у 2025 році планується незначне підвищення пенсій —   Мінсоцполітики

В Україні у 2025 році планується незначне підвищення пенсій —   Мінсоцполітики

16:07 Вересень 17, 2024

Економіка 0 2 хвилини

Magyar

Підвищення пенсій в Україні у 2025 році буде, але воно буде незначним. Пенсіонери можуть сподіватися на планову індексацію.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її інтерв’ю виданню LIGAnet.

„Є бюджет держави, а Пенсійний фонд – це страхові внески. Це трошки інше, воно окремо, воно спрямовується від ЄСВ. І тому ми оперуємо цими коштами. І спираємося на те, скільки ми коштів очікуємо отримувати. Воно не буде значним, але на підвищення все ж сподіваємося принаймні як мінімум на індексацію„, – сказала вона.

За її словами, також наступного року планується перерахунок в бали, що теж має дати зростання всім пенсіонерам в пенсіях.

Жолнович зазначила, що всі податки, які збираються в Україні одразу йдуть оборону. „Соціальні видатки від цього бюджету не залежать. Соціальні видатки, якщо пенсійні, то це накопичення від ЄСВ і плюс донорські кошти”, – сказала міністр.

Нагадаємо, в проєкті держбюджету на 2025 рік передбачена індексація пенсій. Усі пенсійні виплати будуть забезпечені за рахунок коштів Пенсійного фонду та держбюджету.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня