У Бразилії заявили, що соцмережа Х не в той банк заплатила багатомільйонний штраф

У Бразилії заявили, що соцмережа Х не в той банк заплатила багатомільйонний штраф

12:30 Жовтень 6, 2024

Економіка 6 2 хвилини

Соцмережа Х американського мільярдера Ілона Маска оголосила про сплату штрафу, потрібного для поновлення роботи у Бразилії, але Верховний федеральний суд країни заявив 4 жовтня, що гроші на рахунок не надходили.

Загалом компанія X Brasil мала заплатити штраф у розмірі 28,6 млн бразильських реалів (приблизно $5,2 млн) у банк Banco do Brasil, і ці реквізити було вказано в документах, проте гроші перерахували також у державний банк Caixa Econômica Federal, повідомили в суді.

Сплата штрафу соцмережею Х мала привести до розблокування роботи мережі у Бразилії після обмежень, які ввели у країні 30 серпня за розпорядженням судді Верховного суду Александра де Мораєса й схвалення комісією суду.

„27 вересня X довела, що повністю виконала дві вимоги для поновлення діяльності: блокування профілів і призначення законного представника компанії у країні. Однак ще потрібно було довести факт сплати штрафів за невиконання рішень”, – ідеться в релізі.

Помилку у сплаті штрафу виявив секретаріат Верховного суду.

„Александр де Мораєс наказав Caixa Econômica Federal переказати депозит у розмірі 28,6 млн реалів, який внесла X Brasil, на правильний рахунок. […] Після переказу сум на правильний рахунок судовий секретаріат має підтвердити правильність внесення депозиту. Потім файли надішлють у Генеральну прокуратуру (PGR) для коментарів”, – пояснили в суді.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня