Фото: викривачу рекордного хабаря виплатили рекордну винагороду

Фото: викривачу рекордного хабаря виплатили рекордну винагороду

08:45 Жовтень 21, 2024

Економіка 0 3 хвилини

Євгену Шевченку, який був викривачем спроби рекордного хабаря у 6 млн доларів керівництву САП та НАБУ, виплатили винагороду від держави у розмірі 13,3 мільйона гривень. Гроші він витратив на виробництво та постачання військовим РЕБ-систем і дронів.

Про це він повідомив у Facebook.

У 2020 році правоохоронці повідомили, що люди Злочевського за 6 мільйонів доларів намагалися підкупити тодішнього керівника САП Назара Холодницького та керівника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського.

За ці гроші Холодницький і Калужинський пропонували закрити кримінальне провадження про злочинну організацію Сергія Курченка, в якому Злочевський значився підозрюваним. Посланці ексміністра хотіли, щоб цю справу закрили до дня народження Злочевського, аби він міг без перешкод повернутися в Україну.

«Я викрив пропозицію хабаря розміром 6 млн доларів готівкою. За кілька років ВАКС завершив розгляд справи та ухвалив рішення, за яким обвинувачені отримали свої вироки, а я отримав право на винагороду в розмірі 13,3 мл гривень, яку держава нарешті виплатила! Тож закон про винагороду викривачів корупції працює і тепер я не «торпеда», а успішний бізнесмен», – написав Євген Шевченко.

Він повідомив, що всю суму спрямував на те, чим наразі займається — на виробництво та постачання військовим РЕБ-систем і дронів, а також на фінансування наукових розробок та дослідно-конструкторських робіт у сфері оборонного комплексу.

Окрім того, Шевченко побажав «віри, волі та хоробрості майбутнім викривачам».

«Співпрацюйте з детективами НАБУ і, сподіваюсь, хтось з вас побʼє мій рекорд та зможе заробити на корумпантах більше за мене;) Максимальна можлива сума винагороди викривача становить 500 тисяч доларів, а отже за пару топових корупціонерів можна стати доларовим мільйонером», — написав він.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня