В Україні зросло виробництво сирів

В Україні зросло виробництво сирів

16:41 Квітень 2, 2025

Економіка 419 2 хвилини

Через падіння цін на сировину рентабельність виробництва сирів збільшується. Водночас, торговельні мережі часто закладають близько 25% націнки.

Slices of different cheese, neatly arranged on a market stall

Про це повідомляє агентство «Інфагро».

«Стимулюючи продажі, оператори можуть дозволити собі широке використання акційних продажів зі зниженням цін, яке часто сягає 25%, але базові прайси залишаються незмінними. Якщо з осені знову подорожчає сировина, то сировари будуть мати «запас міцності», щоб не піднімати ціни знову. У такому разі вони просто зможуть зменшити обсяги продажів через акції», – прокоментували в агентстві.

Експерти вважають, що торговельні мережі не хочуть поступатися своєю маржинальністю та часто закладають близько 25% націнки. Вони наголосили, що як для такого дорогого товару, це надто багато.

У країнах ЄС торговельні націнки мереж значно менші. Наприклад, в Угорщині нещодавно запровадили обмеження націнки супермаркетів до 10% на 30 харчових продуктів, з них 10 видів молочних, у тому числі сир.

«Суттєві акційні цінові знижки на вітчизняні сири та зміцнення курсу євро справили певний вплив на зменшення обсягів імпорту товару. Це дозволяє українським виробникам поступово збільшувати випуск сиру. Хоча виробничі показники в І кварталі менші, аніж торік», – зазначили аналітики.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1
Новини дня