Як змінились ціни на продукти

Як змінились ціни на продукти

18:37 Січень 16, 2020

Економіка 3004 2 хвилини

Державна служба статистика оприлюднила дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні у 2019 році.

Найбільше в 2019 році зросли ціни на яблука, гречку та картоплю. Вартість цибулі та моркви знизилась.

Ціни зросли на:

  • Яблука – на 77,4% до 16,3 гривень за кілограм;
  • Крупу гречану – на 70,1% до 27,8 гривень за кілограм;
  • Картоплю – на 69,2% до 16,3 гривень за кілограм.

У той же час ціни знизилися на:

  • Цибулю – на 46,7% до 9 гривень за кілограм;
  • Моркву – на 46,4% до 6,4 гривень за кілограм;
  • Буряк – на 40,4% до 6,5 гривень за кілограм;
  • Капусту – на 31,6% до 6,1 гривень за кілограм.
  • Яйця – на 14,2% до 21,1 гривень за десяток.

Продукти з 2018 року по 2019 рік

  • Рис 23,8 грн – 22,8 грн ↓
  • Гречка 12,6 грн – 13,9 грн ↑
  • Батон 12,6 грн -27,8 грн ↑
  • Свинина 115,4 грн – 119,2 грн ↑
  • Філе куряче 104,5 грн – 101,7 грн ↓
  • Яйця 24,6 грн – 21,1 грн ↓
  • Масло 39 грн – 42,6 грн ↑
  • Олія 35 грн – 34,4 грн ↓
  • Картопля 8 грн – 13,5 грн ↑
  • Цукор 14,1 грн – 14,3 грн ↑

Витрати українців на їжу та безалкогольні напої становили 46,2% від їхніх загальних витрат, у минулому році.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня