Кремль також реквізує російські активи Unicredit

Кремль також реквізує російські активи Unicredit

12:07 Травень 21, 2024

Економіка 1493 3 хвилини

Magyar

Майже півмільярда євро італійських активів було заарештовано в росії за рішенням арбітражного суду в п’ятницю. Цього разу мова йде про Unicredit, але уряд Риму вжив необхідних заходів у понеділок.

У понеділок міністр закордонних справ Антоніо Таяні провів позачергову зустріч з урядовими експертами, щоб обговорити реакцію італійського уряду на нещодавню конфіскацію активів у росії. На зустрічі обговорювалися теми про російські санкції проти гіганта опалювальної техніки Ariston та Unicredit.

Як відомо, завод Ariston в росії перейшов під контроль „Газпрому” минулого місяця згідно з указом, підписаним президентом росії Володимиром Путіним. І це тимчасово.

А в п’ятницю рішення арбітражного суду Санкт-Петербурга завдало удару по Риму: юристи наклали арешт на активи Unicredit на суму 463 мільйони євро. Сюди увійшли цінні папери, нерухомість і кошти на рахунках, а також акції UniCredit Leasing і UniCredit Garant, повідомляє Reuters.

Це пояснюється тим, що росіяни платять своєрідну „ціну болю” за провал газового проєкту, в якому італійський банк брав участь щодо боку фінансування. Це рішення викликало обурення в Італії.

Deutsche Bank також був причетний до газового проєкту, і той самий арбітражний суд заарештував у росії активи на суму 238,6 мільйона євро. Позов був поданий головним підрядником проєкту, петербурзьким спільним підприємством „РусХімАльянс”, яке на 50 відсотків належить „Газпрому”.

Deutsche Bank надав кредитну гарантію німецькій компанії Linde за контрактом на будівництво газопереробного заводу в Росії, який був розірваний через західні санкції.

Джерело: vg.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня