В оборонну індустрію вже інвестували $7 мільярдів - Умєров

В оборонну індустрію вже інвестували $7 мільярдів - Умєров

17:50 Серпень 27, 2024

Економіка 466 3 хвилини

Magyar

Міністерство оборони України розробило середньострокове планування в армії для оборонних і стабілізаційних дій. Водночас держава інвестувала понад $7 млрд в оборонну індустрію.

Про це заявив очільник Міноборони Рустем Умєров на панельній дискусії в межах форуму “Україна 2024. Незалежність”.

Він розповів, що відбувалася робота для боротьби з корупцією у співпраці з антикорупційними органами, а також для закупівель та інвестування в оборонну галузь.

“Створили агенції, які працюють як у тиловому напрямку, так і в оборонних закупівлях, тобто проводять летальні і нелетальні закупівлі. Ми разом з урядом і ВР інвестували в оборонну індустрію. Наші інвестиції сягають більше 7 млрд доларів. Ці інвестиції нам забезпечили дуже величезну підтримку під час того, коли ми недоотримували міжнародну технічну допомогу. З військових технологій Міноборони інвестували в дрони, РЕБ, наземні роботизовані комплекси, створили єдиний державний реєстр призовників і системи ситуаційної обізнаності. Як ви знаєте, запустили Резерв+, Армія+, сподіваюсь, скоро з Мінветеранів і Мінцифрою створимо і Ветеран+”, – заявив Умєров.

Міністр оборони підкреслив, що наразі розроблене довгострокове планування, “щоб мати Силам безпеки і оборони Future Force – модель яка буде існувати, коли ми будемо в НАТО”. За його словами, Україна також розробила середньострокові й довгострокові плани, аби ЗСУ мали  оборонні, стабілізаційні і наступальні дії.

Умєров наголосив, що Київ звертається до західних партнерів із проханням дозволити українським військовим здійснювати удари вглиб РФ далекобійною зброєю.

“Наша асиметрична відповідь ворогу – нарощувати свої військові спроможності, щоб давати відсіч на кожен обстріл і на кожну загрозу для нашої землі”, – акцентував міністр.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня