Саудівська Аравія заявила про готовність обвалити ціни на нафту

Саудівська Аравія заявила про готовність обвалити ціни на нафту

18:41 Жовтень 2, 2024

Економіка 3 2 хвилини

Ціни на нафту можуть впасти до 50 доларів за барель, якщо країни-члени ОПЕК+, які порушують домовленості, не дотримуватимуться лімітів на виробництво.

Таку заяву зробив міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдельазіз бін Салман, пише The Wall Streer Journal.

«Під час телефонної конференції минулого тижня міністр енергетики Саудівської Аравії, принц Абдельазіз бін Салман, попередив інших виробників, що ціни можуть впасти до 50 доларів за барель, якщо вони не виконають узгоджених скорочень виробництва», – сказано в повідомленні.

За словами делегатів ОПЕК, які були присутні на телефонній конференції, особливо міністр звернув увагу на Ірак, який у серпні перевищив квоти на 400 тисяч барелів на день. Також міністр згадав Казахстан, який планує збільшити виробництво завдяки відновленню роботи нафтового родовища Тенгіз з видобутком 720 тисяч барелів на день.

Глава міністерства енергетики нагадав, що країнам потрібно дотримуватися своїх зобов’язань перед ОПЕК+.

«Інші виробники інтерпретували ці заяви як завуальовану погрозу від Саудівської Аравії: королівство готове розпочати цінову війну, щоб зберегти свою частку ринку, якщо інші країни не дотримуватимуться домовленостей ОПЕК+», – додали в The Wall Streer Journal.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня