США нададуть Україні до 20 млрд доларів — Шмигаль

США нададуть Україні до 20 млрд доларів — Шмигаль

13:49 Жовтень 24, 2024

Економіка 0 3 хвилини

Сполучені Штати Америки (США) нададуть Україні до 20 мільярдів доларів додаткової допомоги в рамках загального пакета кредитів від країн G7 та ЄС у розмірі 50 мільярдів.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Це частина спільного пакета підтримки від країн G7 та ЄС на загальну суму 50 млрд доларів. Кошти будуть залучені завдяки використанню прибутків від заморожених російських активів”, — повідомив очільник українського уряду.

Він також додав, що цього тижня аналогічні рішення щодо виділення коштів ухвалили також Європейський Союз та Велика Британія.

“Кошти від партнерів підуть на найважливіші фінансові потреби України у 2025 році. Завдяки цій допомозі наші союзники створюють міцний фундамент для економічної та фінансової стійкості України”, — наголосив Шмигаль.

Про надання Україні позики в 20 мільярдів доларів повідомив президент Сполучених Штатів Джо Байден.

“Україна може отримати необхідну допомогу зараз, не обтяжуючи платників податків. Ці кредити підтримають народ України, який захищає та відбудовує свою країну. І наші зусилля дають зрозуміти: тирани відповідатимуть за завдані ними збитки. Не сумнівайтеся : Росія не переможе в цьому конфлікті. Народ України переможе”, — заявив Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський подякував США та “Групі семи” за рішення надати Україні кошти.

“Це кошти, які забезпечені замороженими російськими активами. Частина рішення G7 про 50 мільярдів доларів для України – для нашого захисту, для нашої стійкості. Це те, що справді підтримає нас. І важливо реалізувати це вже цього року”, — заявив президент.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня