Ціни на м’ясо в Україні зросли на 20–30% і можуть продовжити ріст у 2025 році
У червні 2025 року в Україні зафіксовано різке зростання цін на м’ясо. Протягом місяця вартість основних видів м’яса підвищилася на 20–30%, і експерти прогнозують подальше зростання.

Про це розповідає Finway
За інформацією аналітиків Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), вартість свинячого ошийка найближчими місяцями залишатиметься у діапазоні 320–350 гривень за кілограм. У червні ціна вже перевищила 330 гривень за кіло. Основними чинниками, що впливають на таку динаміку, є дефіцит живої ваги свиней, стійкий попит та сезонне зростання закупівель у період літніх відпусток.
Яловичина в червні коштувала в середньому 336 гривень за кілограм, що на 22% дорожче порівняно з аналогічним періодом минулого року. Експерти прогнозують, що ціни на цей вид м’яса можуть збільшитися ще на 5–7% уже найближчим часом.
“Особливо в серпні, через обмежену пропозицію та витрати на утримання худоби” – додають в Українському клубі аграрного бізнесу.
Водночас курятина, зокрема стегна, філе чи тушки, також може подорожчати. Експерти пояснюють це підвищенням вартості кормів, що суттєво впливає на собівартість виробництва продукції птахівництва.
Деякі представники продовольчого ринку зазначають, що ситуація може залишатися стабільною при відсутності серйозних економічних чи кліматичних потрясінь. У пресслужбі «ЕКО-маркету» вважають, що ринок м’яса наразі перебуває у фазі відносної рівноваги. На їхню думку, якщо не відбудеться різких стрибків валютного курсу, неврожаю зернових, енергетичних потрясінь чи змін у податковому законодавстві, ціни на м’ясо до кінця осені суттєво не зміняться.
“На поточний момент ринок увійшов у фазу відносної стабільності. Якщо не станеться форс-мажорів – різкого зростання валютного курсу, неврожаю зернових (які формують кормову базу), енергетичної кризи чи змін у податковому середовищі, – ціни залишатимуться стабільними щонайменше до кінця осені”, – каже вона.
Таким чином, споживачам варто бути готовими до збереження високих цін на м’ясо на ринку щонайменше до кінця осені 2025 року, а подальша динаміка залежатиме від ситуації у сільському господарстві, валютному ринку та енергетичному секторі.
Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.
Підписатися